Over ons

Achter de schermen

Alkind zet zich al jaren in voor de belangen van kinderen en jongvolwassenen tot 23 jaar met een beperking of met een sociale afstand in Almere en omgeving. We mogen gerust zeggen dat de stichting een begrip is geworden binnen het Almeerse onderwijs en aanpalende organisaties in de zorg, de overheid, bedrijfsleven en in maatschappelijke organisaties. Veel Almeerse bedrijven hebben laten zien dat zij onze kinderen en jongvolwassenen een warm hart toedragen. Dankzij hun financiële steun en die van de vele particuliere donateurs en vrijwilligers kunnen wij ervoor zorgen dat kinderen en jongvolwassenen met een beperking plezier kunnen maken en zich ongeremd kunnen ontwikkelen. Immers, een beperking voor hen zou geen beperking in hun leefomgeving mogen zijn.

Zo bieden wij steun bij het verwerven van noodzakelijke middelen, initiëren wij activiteiten waar geen andere financiering voor beschikbaar is en staan onze vrijwilligers klaar met raad en daad.

Wist u trouwens dat Alkind een ANBI is? Dat houdt in dat erkend wordt dat wij ons ten minste 90% inzetten voor het Algemeen Nut. Bij ons is dat zelfs de volle 100%! De ANBI status geeft ons een aantal fijne belastingvoordelen. Uw geld wordt dus goed besteed.

Alkind logo handen

Wie we zijn

Bij Alkind zetten 5 bestuursleden en tal van vrijwilligers zich belangeloos en enthousiast in voor de kinderen en jongeren in Almere. De functies worden volledig onbezoldigd uitgevoerd.

Cora Spaans
Voorzitter
Elly Zeef
Secretaris
Janine Postma
Penningmeester
Ayka van Luijk
Algemeen bestuurslid
Lilian Reding
Algemeen bestuurslid

foto Annemieke Timmerman

Annemieke Timmerman

Alkind is opgedragen aan- en in nagedachtenis van Annemieke Timmerman.

Zij was jarenlang actief in het onderwijs in Almere en lid van de directie van Stichting Gewoon Anders. Passie, inzet, vakmanschap en toewijding zijn passende kwalificaties om Annemieke Timmerman te beschrijven. Een stuwende kracht met een warm hart voor kinderen die een duwtje in de rug nodig hebben, omdat ze ‘gewoon anders’ zijn. Annemieke Timmerman overleed op 4 juni 2010. Veel te jong. Zij liet een onuitwisbare indruk achter.