Een sport voor kinderen die beperkt zijn in loopvaardigheid.

RaceRunning

Wat is RaceRunning?

Een RaceRunner is een soort driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun. Kinderen kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen.

De RaceRunner is geschikt voor kinderen en jongeren (of volwassenen) met een lichamelijke beperking die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit. Voor deze groep ernstig beperkte kinderen is dit in sommige gevallen één van de weinige mogelijkheden om aan sport te doen. Vaak is hun handfunctie zo ernstig aangedaan dat zij bijvoorbeeld geen rolstoelsporten kunnen beoefenen.

De RaceRunner lijkt voor deze doelgroep zeer geschikt om conditie te onderhouden of verbeteren en bij een sportactiviteit te participeren.

Meer info: www.racerunning.nl of bekijk het videoverslag van Omroep Flevoland

Wie draagt het project?

Atletiekvereniging Almere ’81 staat voor sporten met plezier. Dit geldt voor iedereen. Zo is er al een G-Atletiek groep, maar bestaat de wens om ook wat te kunnen bieden aan kinderen die beperkt zijn in loopvaardigheid. Zo zijn zij in contact gekomen met Petra van Schie van het VU. Zij heeft RaceRunners naar Nederland gehaald en is een project gestart genaamd RaceRunning is een sport. Dit sprak de atletiekvereniging enorm aan en daarom hebben zij op 11 april een clinic gehouden voor 11 kinderen met hun ouders. Deze clinic was ervoor om te kijken of er animo was in Almere. En al snel werd het duidelijk dat het een schot in de roos was. Al voor het begin van de clinic zaten de kinderen al, met grote glimlach, op de RaceRunners en wilden er eigenlijk niet meer vanaf.

Uw gift goed besteed

Om zo’n team te beginnen wil de atletiekgroep continuïteit bieden voor de kinderen en daar is een aantal RaceRunners voor nodig. Deze kosten hiervoor liggen tussen de € 2.000 en € 2.500 afhankelijk van de maat en extra’s die nodig zijn voor eventuele spasme in de armen/handen. De atletiekvereniging gaat zich hiervoor inzetten en iedere financiële hulp is fijn. Dan kunnen we het team namelijk groter maken en dus meer kinderen blij maken.

Voor meer informatie over dit project kunt u terecht bij Alie Boorsma per e-mail (agboorsma@hotmail.com).

Hartelijk dank voor uw betrokkenheid.

Meisje met Down Syndroom