22 juni 2016

Remy Bonjasky in een interview met Almere DEZE Week

 

Almere Deze Week - 22 juni 2016

Remy Bonjasky bevlogen ambassadeur van stichting Alkind.

‘Ik wil niet alleen poseren voor een foto’

ALMERE STAD – Remy Bonjasky is de trotse ambassadeur van stichting Alkind. De stichting zet zich in voor de belangen van kinderen en jongeren met een beperking of met een sociale afstand in Almere en omgeving. “Ik wil meer dan een uithangbord zijn”, zegt Bonjasky enthousiast.

De oud-wereldkampioen boksen, die vooral bekend is vanwege zijn drievoudige kampioenschap in de K1, is sinds enkele maanden betrokken bij de stichting. “Ik wil niet alleen poseren voor een foto en mijn duim omhoog houden, maar ook meedenken en meedoen.”

“Hij is representatief en oprecht betrokken”, zegt Marcia Coppens van Alkind, die graag meer vertelt over de stichting. “Wij bieden steun bij het verwerven van noodzakelijke middelen waar geen andere financiering voor is. Hierbij moet je onder meer denken aan aangepaste speel- of leermiddelen en leerzame excursies. Voor onze doelgroep is dat namelijk veel kostbaarder dan voor reguliere scholen.”

De in Almere woonachtige Bonjasky heeft veel affiniteit met de doelgroep. “Mijn neefje heeft op een praktijkschool in Almere gezeten. Doordat hij bij mij op kickboksen zat, groeide zijn zelfvertrouwen enorm. Ik hoop ook in de toekomst bijvoorbeeld sportactiviteiten te organiseren, maar natuurlijk kunnen bedrijven mij ook inhuren voor een clinic. Het geld gaat dan naar de stichting. Daarnaast wil ik me ook op andere manieren inzetten, zodat we meer kinderen kunnen helpen.”

“We willen het vooral op de langere termijn beter en leuker voor kinderen maken”, gaat Coppens verder. “Maar omdat we een steunstichting zijn moeten we per aanvraag actief gaan werven om het mogelijk te maken. We zijn daarom echt op zoek naar mensen en bedrijven die willen doneren of een sponsoractie willen starten. In het verleden hebben we bijvoorbeeld ook een grote rolstoelbus aangeschaft. Dankzij allerlei sponsoren en donaties werd hiervoor een halve ton opgehaald.”

Bonjasky hoopt dat veel Almeerders de stichting zullen steunen. “Ze doen gewoon mooi werk voor de lokale kinderen en dat verdient onze steun.”

Meer informatie: www.alkind.nl