Benefiet Jazz Concert

Op zondag 18 januari 2015 organiseerde het bestuur van de Stichting Annemieke Timmerman een benefiet jazz concert waarvan de gehele opbrengst ten goede komt aan de inrichting van een veilig, educatief opgezet schoolplein voor leerlingen van de Olivijn. Aan deze basisschool krijgen kinderen tussen 5 en 12 jaar met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking speciaal onderwijs volgens een individueel aangepast leerprogramma.

Annemieke Timmerman

Het concert werd gehouden in het Arte College in Almere-Poort. Namens het College van Burgemeester en wethouders roemde wethouder Frits Huis de verdienste van Annemieke Timmerman voor de ontwikkeling van het speciaal onderwijs in Almere. Na haar overlijden enkele jaren geleden is de stichting met haar naam opgericht ter ondersteuning van kinderen met een beperking in de regio Almere.

 

Programma
6 kinderen van de Olivijn opende het programma met een eigen gecomponeerd muzikaal intermezzo gebaseerd op het thema “De Donderwolken”. Daarna vermaakten David Gemerts en Denzel van Gemert, beide leerlingen van het Arte College, de zaal met jazzmuziek op drums en piano. Het programma werd daarna voortgezet met een gezamenlijk optreden van beide leerlingen en het trio Michiel Duursen.
Het trio Michiel Buursen (toetsen) met Jasper Somsen op contrabas en Wim Kegel op slagwerk, speelde vervolgens een heerlijk jazzconcert met veel eigen gecomponeerd werk.
De ruim 150 bezoekers hebben genoten van de klanken met een gezellige borrel na afloop.

Sponsors
Het concert is mogelijk gemaakt door diverse sponsoren. Fred Rotgans maakte de fotoreportage die binnenkort is te zien via de website www.stichtingannemieketimmerman.nl

Update: inmiddels is Stichting Annemieke Timmerman overgegaan in Alkind. Onder deze nieuwe naam en imago kan de stichting haar activiteiten professionaliseren en uitbreiden.

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met kees@alkind.nl