Benefiet Jazz Concert voor educatief schoolplein Olivijn

Op zondag 18 januari 2015 organiseerde het bestuur van Alkind (voorheen Stichting Annemieke Timmerman) een benefiet jazz concert waarvan de gehele opbrengst ten goede komt aan de inrichting van een veilig, educatief opgezet schoolplein voor leerlingen van de Olivijn. Aan deze basisschool krijgen kinderen tussen 5 en 12 jaar met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking speciaal onderwijs volgens een individueel aangepast leerprogramma.

Ontdekken, ervaren, ontmoeten, ontwikkelen, avontuur en vrijheid zijn de uitgangspunten voor het nieuwe plein. Daarbij gebruikmakend van de mogelijkheden die deze kinderen hebben. Voor deze kinderen varieert dit voor wat de vingers, armen knieën en benen kunnen dragen, wat ogen en oren kunnen zien en horen en van evenwicht tot balans.

Het concert werd gehouden in het Arte College in Almere-Poort. 6 Kinderen van de Olivijn opende het programma met een eigen gecomponeerd muzikaal intermezzo gebaseerd op het thema ‘De Donderwolken’. Daarna vermaakten David Gemerts en Denzel van Gemert, beide leerlingen van het Arte College, de zaal met jazzmuziek op drums en piano. Het programma werd daarna voortgezet met een gezamenlijk optreden van beide leerlingen en het trio Michiel Duursen. 
Het trio Michiel Buursen (toetsen) met Jasper Somsen op contrabas en Wim Kegel op slagwerk, speelde vervolgens een heerlijk jazzconcert met veel eigen gecomponeerd werk.
De ruim 150 bezoekers hebben genoten van de klanken met een gezellige borrel na afloop.