afbeeldingen-940x600-bus3

30 mei 2014

Onlangs heeft VSO school Aventurijn een nieuwe rolstoelbus gekregen van de stichting Annemieke Timmerman voor het vervoer van leerlingen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking naar stageadressen, zwemlessen etc. Autobedrijf Jedi TM BV uit Almere heeft aangeboden om 5 jaar lang gratis het onderhoud aan deze bus te verzorgen. Vanzelfsprekend is de schooldirectie en leerlingen hiermee zeer ingenomen.

 

 

Motivering van deze geste

Broer en zus Esther en Wil-Bert van Essen voeren de directie van het autobedrijf dat volgende week officieel wordt geopend aan de Markerkant in Almere. Het universeel autobedrijf is gehuisvest in het pand waar vader Dick en moeder Judith in 1980 een VW Audi dealer startte. Na een aantal jaren in Zeewolde verder te zijn gegaan is Jedi dus weer terug in Almere. Citaat Esther; “onze familie is maatschappelijk altijd zeer betrokken en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) staat bij ons hoog in het vaandel. Onze terugkeer in Almere is een mooie gelegenheid om onze betrokkenheid te onderstrepen door het aanbieden van een onderhoudscontract voor deze rolstoelbus. Wij proberen hiermee bij te dragen aan het welzijn en de ontwikkeling van deze jongeren, die best een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken”.

Over Annemieke Timmerman
De stichting Annemieke Timmerman is opgericht om geld bijeen te brengen voor hulp en ondersteuning van kinderen met leerproblemen. Het gaat daarbij om noodzakelijke hulp en ondersteuning die niet door de overheid wordt vergoed. De sponsoring van de rolstoelbus is het tot nu toe grootste gerealiseerde project. Op dit moment loopt een sponsoractie voor het inrichten van een interactief schoolplein voor de vso school Olivijn. De stichting is vernoemd naar Annemieke Timmerman †, pionier op het gebied van zorg en passende hulp bij kinderen met dergelijke problemen in Almere.

Over de Jedigroep
Autobedrijf JediTM bv, -onderdeel van de Jedi Groep- is een Flevolands bedrijf met een sterke en lange geschiedenis in Almere. Sinds 1980 is Jedi gevestigd in Almere en vanaf 1984 in Zeewolde. Vanaf nu dus weer actief in beide plaatsen. Autobedrijf Jedi is expert in Volkswagen, Audi, SEAT en Skoda.

Update: inmiddels is Stichting Annemieke Timmerman overgegaan in Alkind. Onder deze nieuwe naam en imago kan de stichting haar activiteiten professionaliseren en uitbreiden.

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met kees@alkind.nl