Uitreiking Cheque door Remy Bonjasky

Remy Bonjasky, ambassadeur van Stichting Alkind, heeft  op 14 december 2016 een cheque van € 15.000,00 uit aan de school voor speciaal onderwijs Olivijn. Dit bedrag wordt besteed aan de inrichting van het schoolplein en een speciaal kleuterplein. Hiermee kunnen kinderen met een beperking maximaal gebruik maken van speciaal aangepast professioneel spelmateriaal met educatieve accenten.

Het bedrag van € 15.000,00 is door stichting Alkind bijeengebracht door onder meer de opbrengsten van een sponsorconcert in het Arte College in Almere Poort, het resultaat van een sponsoractie door het Almeerse NEO onderwijs ter gelegenheid van de geslaagde wereldrecordpoging Tantrix stenen leggen in het stadscentrum en diverse particuliere giften.

Olivijn is onderdeel van Passend Onderwijs Almere. Passend Onderwijs Almere is een samenwerkingsverband van alle basisscholen, alle Voortgezet Onderwijsscholen en alle speciale scholen in Almere. Zij heeft zich tot doel gesteld scholen te begeleiden om elk kind de ondersteuning en begeleiding te bieden die het nodig heeft. Passend Onderwijs Almere draagt zorg voor de kwaliteit van al het speciaal onderwijs in Almere.

Bekijk hier het verslag van Omroep Flevoland